logo Oranjestichting Etten-Leur

Korenfestival

‘80 jaar vrijheid’

Op zondagmiddag wordt een Korenfestival in De Nobelaer gehouden waar 8 koren/zanggroepen uit Etten-Leur aan deelnemen. In een afwisselend programma, waar verspreid over de diverse ruimtes ieder gezelschap twee keer in optreedt, worden in veel  verschillende stijlen, diverse liedjes, passend bij het thema, ten gehore gebracht. De deelnemers zijn: Cantadonna, Cantorije, EL Pio Popvocals, De Kerkzwervers, KoorBusiness, ODI, Theatr’EL en het Zwanentranenkoor. Toegang gratis.

Vocaal Ensemble

Cantadonna

Vocaal Ensemble Cantadonna is een ensemble van De Kunsteducatie van De Nobelaer.

Onder bezielende leiding van zangdocente Cécile Creusen heeft Cantadonna al menig luisteraar versteld doen staan.

Het ensemble bestaat uit vrouwenstemmen. Sopranen, mezzosopranen en alten. Door deze verschillende stemhoogtes ontstaat er een mooie balans. Ze zingen verschillende muziekgenres. Van oude muziek tot jazz en van musical tot popsongs. Op de piano worden zij vakkundig begeleid door pianodocente Cristina Kristof.

Dit jaar bestaat het ensemble 15 jaar. Op 12 oktober 2024 is hun jubileumconcert in De Nobelaer i.s.m. De Bigband van De Nobelaer.

Gedurende deze 15 jaar hebben zij al talloze concerten verzorgd in samen werken met andere muziekgroepen en koren.

Gemengd koor

De Cantorije

De Cantorije

Gemengd koor De Cantorije is een van de oudste koren van Etten-Leur. Dit jaar bestaat het koor 55 jaar. De muzikale leiding is sinds een jaar in handen van de Bredase musicus Paul Henken.

Het repertoire is zeer gevarieerd en omvat allerlei muziekgenres, van Mozart tot musical. Naast licht klassieke nummers worden ook folksongs, gospels, kerstliederen, musicalnummers en zelfs speciaal voor de Cantorije gecomponeerde nummers gezongen. Het koor streeft ernaar originele en minder bekende werken in de oorspronkelijke taal uit te voeren.

Het internationale repertoire van het koor is onder andere te horen in liederen in het Frans, Duits en Engels, maar ook in het Japans, Zweeds en de Afrikaanse talen Zulu en Swahili.

De Cantorije geeft ongeveer twee keer per jaar een concert. Het koor bestaat momenteel uit een dertigtal enthousiaste zangers en zangeressen. Daarbij treden vaak solisten en gastmusici op.

Tijdens de repetities wordt serieus gewerkt aan het instuderen van nieuw repertoire en het verbeteren van de muzikale prestaties.

De repetities zijn op woensdagavond van half acht tot half tien in de grote zaal van wijkcentrum De Linde, Wipakker 16 in Etten-Leur.

Meer informatie over Gemengd koor De Cantorije is te vinden op de website www.cantorije.nl en op facebook: gemengd koor cantorije. Of via www.doemeeinetten-leur.nl

Secretariaat 0640241701

Popvocals

EL Pio

Wij zijn EL Pio Popvocals, al 25 jaar een begrip in Etten-Leur. Ons koor bestaat uit zo’n 24 dames en 9 heren, verdeeld over 5 stemgroepen.

Dirigent Rudy Pijfers arrangeert alle nummers die wij zingen zelf. Hij geeft een moderne twist aan klassiekers, en weet hedendaagse pop en rockmuziek in een nieuw jasje te steken. Hiermee verrassen we graag ons publiek (en ook nog regelmatig onszelf).

Dit alles onder live begeleiding van onze pianist William Croonen.

Facebook elpiopopvocals
Website www.elpio.nl

EL Pio Popvocals

koor

De Kerkzwervers

De Kerkzwervers
Het koor is opgericht in maart 1975 door pastor Claude Covemaeker. Een groep enthousiaste jongeren zorgde voor de ondersteuning van de volkszang; vandaar ook de oprichtingsnaam “V.Z.K.” oftewel “Volkszangkoor”.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd gekozen voor de naam “De Kerkzwervers”, omdat het koor verbonden was aan de H. Hartkerk die stond aan de Kerkwerve in Etten-Leur.

Het koor heeft ongeveer 45 leden waaronder een combo. Dit combo bestaat uit een pianist, gitarist, basgitarist en een saxofonist. De leeftijden variëren van 18 tot 65+ jaar en het repertoire is een mix van populaire en sfeervolle muziek met een eigen draai. Zeker geen voorbeeld van traditionele kerkelijke muziek maar een eigentijdse invulling die inspirerend is voor vele mensen.

Het speciale van “De Kerkzwervers” komt vooral doordat mooie arrangementen en eigen teksten de liederen een bijzondere eigenheid en kwaliteit geven. De uitstraling en het repertoire maakt dat het koor vele verzoeken krijgt voor optredens zowel binnen als buiten het kerkgebeuren.

Nu zijn we op weg naar ons 50-jarig jubileum dat vanaf december gevierd gaat worden en ook volgend jaar 2025 zal hieraan de nodige aandacht besteed worden.

De Kerkzwervers … een bijzonder koor, ooit begonnen als jongerenkoor en nu uitgegroeid tot een volwassen koor met een eigen uitstraling en een uniek geluid.

Bekijk onze website: www.kerkzwervers.nl voor meer informatie, het laatste nieuws, onze agenda en hoe u met ons in contact kunt komen.

enthousiast koor

KoorBusiness

KoorBusiness is een enthousiast koor dat als doel heeft het samen zingen van meerstemmige arrangementen onder de kundige en muzikale leiding van Rogier de Pijper.

De gevarieerde repertoirekeuze wordt mede bepaald door alle koorleden en is merendeel Engels en Nederlandstalige populaire muziek maar ook voor bv. Frans of Spaans lopen wij niet weg.

Binnen ons koor is leeftijd niet bepalend en vindt iedereen een plekje.

Ons koor bestaat op dit moment uit 38 leden. Onze stemgroepen zijn op dit moment redelijk gevuld maar we kunnen altijd nog wat versterking bij de mannen gebruiken.

Buiten de optredens organiseren wij ook andere activiteiten om ons gevoel van saamhorigheid te versterken.

Nieuwsgierig geworden? wij repeteren op maandagavond bij de Pastoor kom gerust eens kijken.

KoorBusiness

zanggroep

ODI

De Kerkzwervers

ODI is een Etten-Leurse zanggroep waarvan de leden voortkomen uit de historie van theatergroep Max Mini, ten tijde van de jaren ’80. Zij vonden elkaar weer terug in 2007 en zijn vanaf dat jaar als vriendengroep weer gaan genieten van het samen zingen én optreden. In de achterliggende jaren heeft ODI talloze optredens verzorgd, in maar zeker ook buiten Etten-Leur. En de locaties waren zeer divers: van wijkgebouwen, restaurants en café’s tot in statige kerken, in theaters en op buitenpodia tijdens grote festivals zoals in Middelburg. Naast het zingen draaien ze ook hun hand niet om voor gezamenlijke optredens met professionals zoals Hendrik Groen en het zelf organiseren van kerstconcerten met meerdere koren, zoals vorig jaar in de v. Gogh-kerk. Met als laatste wapenfeit weer de deelname dit jaar aan het grote Volkorenfestival in Middelburg. Ze zijn dan wel van vele markten thuis maar één ding blijft altijd hoofdzaak: met plezier samen zingen!

Zanggroep ODI zal maar al te graag optreden tijdens het Korenfestival in De Nobelaer op 3 november. In verbondenheid met de andere Etten-Leurse koren; om met het publiek het kunnen leven én zingen in vrijheid, te vieren. En dat doen ze onder begeleiding van de muzikale duizendpoot Theo Wouters. Zoals altijd meerstemmig, met alleen een piano als ondersteuning. En met een toepasselijke selectie uit haar brede repertoire van oude en nieuwe, Nederlands- en buitenlands-talige, serieuze en grappige, luister- en cabareteske liedjes.

En die naam? Zegt de een tegen de ander: “Wie staan er daar te zingen?“. Zegt de ander: ”Die zijn van Max-Mini, van toen”. Zegt die ene weer: “ ………..O, die!”

Voor meer informatie, ga naar www.zanggroep-odi.nl

theater koor

Theatr’EL

Theatr’EL is een koor uit Etten-Leur met een vleugje theater. Het is een gezellig gemengd koor met ongeveer 25 leden, dat al 17 jaar bestaat. Het repertoire is uiteenlopend met herkenbare hits van vroeger en nu. Theatr’EL zingt 3- tot 6-stemmige arrangementen, vooral Engelstalig maar zeker ook Nederlandstalig.

Theatr’EL speelt in het voorjaar van 2025 een show in het Turfschip in Etten-Leur. In deze show wordt toneel afgewisseld met zang. Een aantal leden schrijft zelf de teksten voor de show. Naast de grote show treedt Theatr’EL ook regelmatig op, binnen en buiten Etten-Leur, inclusief een kerstoptreden in het mooie trouwkerkje.

Theatr’EL repeteert iedere donderdag van 20.00 – 22.15 uur in het Turfschip, Schipperstraat 2 in Etten-Leur. Theatr’EL is te vinden op facebook theaterkooruitettenleur en op Instagram theatergroeptheatrel . De website van Theatr’EL www.popkoorTheatrel.nl is net helemaal opgefrist. Interesse? Neem gerust contact op, graag zelfs: Martine Verschuren, martinevl76@ziggo.nl of 06 15875743.

KoorBusiness

gemeng koor

Het Zwanentranenkoor

De Kerkzwervers

Het Zwanentranenkoor is opgericht op 31 maart 1997 als een gemengd koor.

Het repertoire is hedendaags nederlandstalig repertoire.,met enkele engelstalige liedjes.

Het koor bestaat uit 50 zangers/zangeressen en wordt begeleid door 3 accordeonisten.

Vanaf 1october 2023 hebben we een nieuwe dirigente.Marijke de Graaf, omdat we wegens ziekte afscheid moesten nemen van onze dirigent. Marijke is zeer gedreven en enthousiast.

Ze voelt zich al helemaal thuis bij ons koor en is bezig haar eigen draai aan ons repertoire te geven. Haar motto: Na iedere repetitie en elk optreden met een smile op je gezicht naar huis.

In ons bijna 27 jarig bestaan waren diverse hoogtepunten zoals concerten in Hamburg in 2002 en 2003, diverse concerten op de grote markt in Antwerpen.Verder alle concerten bij onze jubilea elke 5 jaar.We hebben op heel veel plaatsen vooral in Zuid-Nederland opgetreden en waren en zijn nog zeer bekend in onze regio.

Momenteel zijn er 2 hoogtepunten per jaar en wel het Zomerconcert en Winterconcert dat we zelf organiseren.

Nog steeds staat het plezier in samen zingen bij ons voorop,maar we willen dit wel op een goede manier doen.

Zin om lid te worden,kom eens naar een repetitie op woensdagavond van 20 tot 22 uur in het Turfschip. Je zult dan ervaren hoe leuk het is.

Bezoek verder eens onze website www.zwanentranenkoor.nl.

logo Oranjestichting Etten-Leur

Secretariaat

Petra de Jong - Snelders
bestuur@oranjestichtingettenleur.nl

Lidmaatschap KBOV

Bezoek hier De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen

ontwerp en realisatie website door LadyLemon

© 2024 Oranjestichting Etten-Leur